ЈРБ АД БEOГРАД - Кнеза Милоша 82

Југословенско речно бродарство ад Београд

 

На основу члана 363. Закона о привредним друштвима („Службени гласник РС“, бр.36/11, 99/11, 83/14 - dr. zakon, 5/15, 44/18, 95/18 i 91/19) и члана 49. Пословника о раду Скупштине акционара ЈРБ АД, дана 05.03.2020. године објављује се

Записник са XI ванредне седнице Скупштине акционара одржане дана 24.02.2020. године

Саставни део записника чини списак лица која су учествовала у раду седнице Скупштине, као и докази о прописаном сазивању седнице.

Upravna_zgrada_2013_7На IX ванредној седници скушђтине акционара ЈРБ ад Београд, одржаној дана 16.04.2018. године, донета је одлука којом се разрешавају дужности досадашњи чланови Надзорног одбора ЈРБ ад Београд и одлука о именовању нових чланова.

Скупштина акционара ЈРБ ад Београд је Одлуке о разрешењу и именовању чланова Надзорног одбора донела на предлог Владе Републике Србије која је својим Закључком Скупштини акционара предложила да се дужности разреше 4 досадашња члана Надзорног одбора и именују 4 нова члана.

Истога дана 16.04.2018. године, одржана је седница Надзорног одбора на којој је донета одлука да се за извршног директора ЈРБ ад Београд поново именује Биљана Чвертков, на нови мандат у трајању од четири године, у складу са Статутом ЈРБ ад Београд.

Брод „Ковин“ изграђен је у једном немачком бродоградилишту још почетком XX века. Када је, крајем 19. века направљена једна лађа нико није ни слутио да ће 120 година касније превозити становнике Београда и њихове госте.

Брод је због својих карактеристика и могућности које пружа био ангажован за снимање многих филмова, од којих је најпознатији „Подземље“, редитеља Емира Кустурице. Старији филмофили памте га и као „глумца“ у филму „Сарајевски атентат“ Вељка Булајића. Учестовао је, такође, на свим карневалима бродова у Београду, а више сликарских колонија је стварало на њему пловећи Дунавом, Тисом и Тамишом.

Од 2005 године брод „Ковин“ је стављен под заштиту Републике Србије и представља културно добро.
С обзиром на то да је овај брод „музеј“ на реци , овом приликом желимо и Вама да понудимо специјалну прилику дружења на Дунаву, и да кроз то дружење креирате посебне успомене.

Зближите се са својим колегама, пословним сарадницима и уживајте у пловидби. Искористите прилику да упознате град и видите најлепше знаменитости.

Капацитет брода је 50 особа, за више информација јавите нам се на:

• E - mail : Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
• Tелефон : +381 63 266 045; +381 63 483 130

У уторак 19. децембра 2017. године, у великој свечаној сали ЈРБ-а, традиционално је прослављен велики заштитник свих бродара - Свети Никола.

 

Југословенско речно бродарство АД Београд учествовало је на Transport and Traffic Business Days одржаном од 21. до 22. марта на Саобраћајном факултету Унивезитета у Београду у организацији Савеза студената Саобраћајног факултета.

Transport and Traffic Business Days је традиционални Сајам послова и пракси за студенте Саобраћајног и сродних факултета из области саобраћаја, транспорта, логистике и информационо – комуникационих технологија и реномираних компанија које су стуб привреде у нашој земљи.

Током два дана, представници ЈРБ АД на сајму представили су компанију студентима завршних година факултета, одржали презентацију и радили на студији случаја ,,Организација транспортног процеса сувог и течног терета унутрашњим пловним путевима”.

Уколико сте заинтересовани, кликом на следећи линк, можете видети презентацију које су колегинице презентовале студентима 22. марта на Саобраћајном факултету Унивезитета у Београду.

grbJRBredizajniranЈУГОСЛОВЕНСКО РЕЧНО
БРОДАРСТВО АД Београд

Кнеза Милоша 82,
11000 Београд, Србија
Тел. 011/3617-040


      Корисни линкови

    ЈРБ АД Сертификати:                            Друштвене мреже:

SGS_9001SGS_14001SGS_18001                 fbooktwitteryoutube