ЈРБ АД БEOГРАД - Кнеза Милоша 82

Југословенско речно бродарство ад Београд

Познат по повољном и еколошки сигурном транспорту робе, ЈРБ АД се бави и речним путничким саобраћајем.


Ковин

У саставу беле флоте, за изнајмљивање по појединачној пловидби или на дужи временски период, на располагању је брод Ковин, шармантна лађа дужине 22 и ширине 5,5 метара са мотором од 110 КС. Поседује две отворене палубе за уживање у романтичном крстарењу, као и затворени салон за удобну пловидбу. Погодан је за дневна крстарења, панорамско разгледање града са река, ручкове, промоције, коктеле, разне врсте прослава и свечаности. Капацитет брода је 50 путника.

Путнички брод Ковин намењен је, пре свега, рекреативном туризму. Боравак на отвореној палуби и вожња лаганим темпом уз обале главног града, идеалан су спој за одмор, релаксацију, сунчање и разгледање знаменитости Београда на нов и јединствен начин.

За вишедневна путовања, организује се, по жељи, обилазак осталих интересантних места и купалишта на Дунаву, Тиси, Тамишу и Сави.

 

JRB-Kovin

 

Када је 1922. године направљена једна лађа, нико није слутио да ће 100 година касније превозити Београђане и њихове госте, одушевљене призором који могу да виде са ушћа Саве у Дунав.

Овај брод направљен је са капацитетом од 120 путника, али данас прима око 60, како би путници што више уживали у вожњи овим својеврсним времепловом и музејом на реци.

Ковин је данас најстарије туристичко пловило у Србији, а спада и у највеће ветеране на целокупном току Дунава. 2005. године проглашен је културним добром Републике Србије, и нико не сме да му промени ни форму, ни силуету. У 2014. години извршен је велики ремонт и реконструкција брода Ковин, тако да му је ојачан труп, мотор и пропелер, као и делови дрвенарије, али све је учињено потпуно у духу у ком је први пут направљен.

Ова необична лађа је на располагању Београђанима, а већ постала традиција да га током лепих летњих дана обожавају и домаћи и инострани гости наше престонице.

Током протеклих деценија, Ковин је остао заштитни знак за међународне регате које су пловиле из Београда, а он је био командни брод. На њему су снимани многобројни филмови, и рађане су легенде које и данас трају. Ковин је био један од важних актера у Кустуричином “Андерграунду”, као и у “Балкан експресу” Образовна редакција РТС снимила је шест веома битних емисија са његових палуба. Док је пловио Дунавом на њему су биле врло значајне међународне сликарске колоније. На броду Ковин снимљено је и много спотова и реклама.

Сарајево

Репрезентативни путнички брод Сарајево, својим конструкторским особинама, ентеријером и брзином вожње, прилагођен је потребама пословних људи.
Ексклузивно намештен, са климатизованим салоном који оптимално прима 25 званица, прави је избор за посебне прилике, презентације, радне скупове и састанке који се памте.

 

Brod Sarajevo_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фотографије бродова Ковин и Сарајево можете да погледате у нашој Галерији

За посебне погодности (дуготрајнијег изнајмљивања), информације и резервације, можете нам се обратити телефоном на: 063/485 881,
или нам послати Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

grbJRBredizajniranЈУГОСЛОВЕНСКО РЕЧНО
БРОДАРСТВО АД Београд

Кнеза Милоша 82,
11000 Београд, Србија
Тел. 011/3617-040


      Корисни линкови

    ЈРБ АД Сертификати:                            Друштвене мреже:

SGS_9001SGS_14001SGS_18001                 fbooktwitteryoutube